Viza za Tajland u Moskvi 2019. godine – upute korak po korak

Već je nekoliko puta uradio jednu tajlandsku vizu u Moskvi, razmjenu iskustava Mnogi ljudi pišu o tome kako je to teško i bolje napravi ga u zemlji susednoj Tajlandu. Ali to nije sasvim slučaj. Imam iskustva s dolaskom u Laos i Maleziju. Prokleto nije tako loše kako je opisano na internetu. Barem dobijam vizu u Rusiji jeftinije nego u drugoj zemlji. Zato moj lični zaključak je: ako putnik živi u Moskvi / Sankt Peterburgu, ima sposobnost da uradi sve papire onda moraš da uradiš tajlandski viza u Rusiji.

Sadržaj članka

  • 1 Registracija jedne ulazne vize u Moskvi
    • 1.1 Opšte informacije
    • 1.2 Konzularne takse, rok registracije
    • 1.3 Konzularni sati
    • 1.4 Lista dokumenata za vizu u Moskvi
    • 1.5 Dokumenti za dete na tajlandskoj vizi
    • 1.6 Kako popuniti upitnik
    • 1.7 U kom redoslijedu presavijati dokumente
  • 2 Vizija u Moskvi ili Laosu / Maleziji

Registracija jedne ulazne vize u Moskvi

Imam poseban post o vizi St. Petersburg. Sve nijanse koje se odnose na Petera, u toj poziciji, i na Ovaj post ne postoji. Sva pitanja, takođe, pišu tamo.

Opće informacije

Svako može aplicirati za vizu u Moskvi lice i iz bilo kog grada, lično prisustvo ili punomoćje nije su potrebne. Svako može primiti previše, glavna stvar je pokazati potvrda dobijena prilikom podnošenja dokumenata.

Odlučili ste izdati turističku vizu. Prvo pročitajte Moja glavna poruka o vizama za Tajland. U njemu ćete naučiti koje vrste postoje vize, koji je rok važenja vize, za šta je koridor ulaz, zašto vam je potreban vizaran, koliko vam je potrebno da platite za prestanak boravka. Već U ovoj fazi, neka od vaših pitanja će nestati.

Jedna ulazna viza se izdaje za 60 dana sa pravom produženja za još 30 dana dana na mjestu (kako produžiti). Ukupno 90 dana. Postoje multivisa, dozvoliti da se živi ukupno 180 dana, a takva viza je takođe moguća u Moskvu, ali mnogo teže i nije baš zgodno.

Alternativno, možete unijeti uobičajeni pečat za 30 dana, i onda idite u Laos na vizu. Ovo je radna šema, ali skuplja. i dugo u vremenu. Relevantno samo onima koji žive daleko Moskva i Sankt Peterburg. Odvojeno, pisao sam o vizi u Laosu.

Postoji još jedan način kako živjeti u Taeu 4 mjeseca na jednom viza, ali nisam je potvrdio. Viza se pravi u Moskvi, ali za ulazak Tai mora pecati 30 dana, tj. Ne popunjavati broj karte za polazak kartice i zatražiti od stražara da je stavi stamped A onda za mesec dana idemo na granicu aktivirati vizu

Tajlandska viza dobijena u MoskviTajlandska viza dobijena u Moskvi

Tajlandska viza dobijena u Moskvi

Konzularna taksa, rok upisa

Konzularna taksa – jednokratna viza od $ 40, t multivisa $ 200. Prihvaćeno SAMO u dolarima i gotovini. Torn zgužvane novčanice, čak i neznatno trošeni računi neće prihvatiti. Računi bi trebali biti stariji od 2009. godine. Kažu da su počeli da vraćaju, ali ja bih Bolje je bez promjene donio.

Termin registracije – 3 radna dana, uključujući i dane podnošenje i izdavanje. Ali mogu trajati i duže ako nešto nije u redu sa dokumentima. OK Za svaki slučaj, imajte to na umu i napravite vizu unaprijed. Ulazni koridor se otvara na dan podnošenja prijave viza

Kako popuniti migracionu karticu. Ona će ti dati avionom, bez obzira da li imate vizu ili idete unesite pečat. Za svaki slučaj, sačuvajte slike na sebi telefona.

Radno vrijeme konzulata

Elektronski red – možete poslati dokumente samo preko zapisa na sajtu. Van sezone ima dovoljno prostora i možete Zakažite sastanak za par dana. Na vrhuncu obrade viza (Novembar-decembar) mjesta brzo lete, dakle unaprijed obratiti pažnju na pitanje viza. Inače, alternativa – viza preko putničkih agencija.

Pročitajte o radnom vremenu tajlandskog konzulata u Moskvi. Tamo u istoj pošti mapa, mapa i fotografija ambasade za najbolje prepoznavanje.

Lista dokumenata za vizu u Moskvi

– Svi dostavljeni dokumenti moraju biti na engleskom / tajlandskom jeziku ili ih je preveo na engleski jezik. To jest, ovjerena kopija na ruskom + notarised translation.

– Bolje je napraviti fotokopije dokumenata, nego ih odštampati štampač, pošto moraju biti STROGO u sredini A4 papira, i veličine kao originali.

  • U slučaju da elektronski zapis na sajtu radi i vi prođite kroz to, a zatim štampajte potvrdu svog zapisa. Record za određeni dan / vreme, za svaki pasoš – jedan rekord
  • Pasoš sa rokom važenja od najmanje 6 mjeseci podnošenje prijave + fotokopija glavne stranice. Ako ne građanin Rusije, ali morate pokazati dokumente sa svoje desne strane boravak u Rusiji: viza, boravišna dozvola.
  • Popunjen obrazac za vizu. Može se popuniti na mjestu gdje pravi se elektronski red ili se preskoči ovaj korak i upitnik popunite uobičajeni pdf fajl. Činjenica je da sajt možda neće uspjeti i ne čuva nacrt. Ovdje imate obrazac upitnika kao datoteku sa sajta. Zahtjev za izdavanje vize popunjava se na engleskom jeziku. Ručno ispunjeni upitnici nisu prihvaćeni.
  • 1 fotografija je strogo 4×6, ako se podnosi putem centra za podnošenje zahtjeva za vizu, preko konzulata nije tako važno. Fotografije će se morati držati upitnik.
  • Originalni bankovni izvod s mokrim pečatom (ne faksimil, kako Tinkoff šalje po defaultu), valuta Pomoć nije važna. Svuda piše da račun treba da bude 700 dolara po osobi ili 1.500 dolara po porodici, ali u stvari trebate 50-60 hiljada rubalja za man minimum !. Izjava važi mesec dana. Pitajte u banci odmah na engleskom, kako ne bi prevodili. Detalji pasoša u izjavi su opcionalni, ali prezime mora biti točno kao u pasoš.
  • Potvrda o zaposlenju ili dokovima na PI (prevedeno na engleski) neobično. Ali ja bih uradio da postoji takva prilika, onda ćete biti manje upečatljivi. Ali ako vam pomogne Ne, u stupcu Zanimanje, morate napisati “freelancer” ili “Programer” ne voli osobe sa invaliditetom. Radnici pišu post. Učenici ili umirovljenici mogu pokazati umirovljenje i studente. Prevođenje na engleski penzioner / student je bolje uraditi, ali kada sa ovim.
  • Sponzorsko pismo od sponzora na engleskom jeziku (download). Sponzorsko pismo se piše ručno ili na kompjuteru, samo potpis treba staviti rukom. Napisano za one koji nemaju svoje lično Izjave banke. Original je priložen ovom pismu. izjave sponzora i kopiju njegovog pasoša (vi ste isti broj zagrana navedite u sponzorskom pismu). Obavezno navedite stepen odnosa u pismu. Ako sponzor putuje s vama, onda original Izvadke koje stavlja u svoju seriju dokumenata, a vi stavljate u svoj kopiju izjave. Alternativno, možete uzeti nekoliko odjednom u banci. originalni izvod za svakog podnosioca. Potvrda o braku nije need to.
  • Plaćeni letovi za Tajland i nazad u Rusiju ili treći zemlja (opet možete), potpuno na engleskom (bez ruskog). Pokušajte da ih odštampate prelaskom na sajt. airline to english. Savjetujem vam da kupite Aviasales.ru i Skyscanner.ru, koristim ga sam. Povratna karta ne smije biti više od 90 dana nakon dolaska. Ali! Can provide povratna karta i više od 90 dana, ali onda vam treba obezbijediti više i ulaznice za polazni / polazni ulaz Tajland Ako letite po čarteru, oni obično izdaju elektronski karte za par dana prije polaska, morat će prositi putničke agencije Potvrda o uplati, jer vaučer za kartu nije najam. Ako ne želite kupiti povratnu kartu, možete kupiti povratnu kartu za povratna karta (na primjer, Economy Premium FLEX iz Aeroflota), da je vrate odmah nakon izdavanja vize. Ulaznice iz AirAsia i neće moći probiti druge jeftine nosače, tako da odmah ispis iz banke sa ovom operacijom, kao potvrda da jeste Ova karta je stvarno kupljena. U elektronskim kartama ne mogu da su vaši podaci o pasošu normalni.
  • Konzularna taksa od 40 dolara za svaku vizu. Samo računi iz 2009. godine i mlađi, samo novi neće uzeti čak ni zgužvane.
  • Potvrda prebivališta. Ovo može biti otkazana rezervacija hotela. iz Rezervacije (moraćete da uradite nekoliko njih, jer je nemoguće to uraditi više od 30 dana). Možete pokazati ugovor o zakupu kuće, ali onda takodje vam je potrebna i kopija kanala (certifikat svojstva), koji nije svaki vlasnik će htjeti dati.

Bucks bolje kupiti unaprijed, ali u ekstremnim slučajevima postoji Sberbank, što se nalazi 5 minuta od ambasade (prekidač Garden Ring). Također možete ići na 1. Koptelsky stazu (sljedeći nakon Ulica Bolshaya Spasskaya u pravcu metroa, nalazi se Bystrobank, u Bankomat može povući novac i zamijeniti ih u banci dolara. Samo ti to ne možeš, i kupi novac, i vizu to file.

Lista dokumenata za tajlandsku vizu u MoskviLista dokumenata za tajlandsku vizu u Moskvi

Lista dokumenata za tajlandsku vizu u Moskvi

Dokumenti za dijete na tajlandskoj vizi

Ovaj odjeljak je za one koji odluče da izdaju vizu za dijete. Ja dopunjavam post i onda pitam u komentarima. Po djetetu isti skup dokumenata kao i za odraslu osobu, plus nekoliko dokumenata. Takođe su potrebni prevodi.

I takođe u slučaju da ću ovde napisati ako ćete ući Tajlandski žig (ne na vizi), zatim rodni list djetetov transfer, kao i dozvolu da napuste drugi roditelj, ne treba vam.

  • Za dijete se popunjava poseban prijavni obrazac na engleskom jeziku, ako njegov pasoš. I poseban unos u elektronskom obliku the queue.
  • Pasoš sa rokom važenja od najmanje 6 mjeseci prijavni obrazac + kopija glavne stranice.
  • Sponzorsko pismo na engleskom jeziku od sponzora.
  • 1 fotografija 4×6.
  • Rodni list + ovjeren i translated copy.
  • Pomoć škole (ako je dijete školskog uzrasta) to on je pušten. Koliko ja razumem, to je nešto poput analogne pomoći rad za odraslu osobu. Ne znam da li mogu reći da ne učim ili kod kuće. Logično je moguće, jer neće no papers.
  • Dopuštenje drugog roditelja da ode (prevedeno i ovjerena) i kopiju prve stranice njegovog zagrana pasoš ako mu pasoš nije dostavljen na vizu u istom setu dokumenata. Za svako dijete, njihovo odobrenje i njihov prijevod.
  • Ako rodni list djeteta ima drugo prezime mame / tate, još uvijek vam je potreban dokument (također preveden i certificiran) od registrara promene prezimena. In English

Nijanse prilikom podnošenja zahtjeva za tajlandsku vizu za dijeteNijanse prilikom podnošenja zahtjeva za tajlandsku vizu za dijete

Nijanse prilikom podnošenja zahteva za vize za dete u Tajlandu

Kako popuniti obrazac

Ovo je važno. Oni mogu naći greške u svakoj sitnici i svaki put sve mijenjaju. Dakle, oni pronalaze grešku u jednoj stvari, a onda prestaju. Alas. Ispravke nisu dozvoljene u upitniku; reprint

  • Ime i prezime strogo pod riječima “Ime” i “Prezime”. Patronymic ne pišu i ne stavljaju crtice.
  • Nacionalnost – pišemo tačno kao u pasošima, na primer, ruski Federacija.
  • Državljanstvo po rođenju – državljanstvo po rođenju. Ruski Federacija “ili” SSSR “ako je godina rođenja uključena u period postojanje SSSR-a.
  • Mjesto rođenja – morate napisati ono što je napisano u vašem pasošu Latinska slova (npr. SSSR).
  • Datum izdavanja – formati svih datuma u upitniku se traže da se napišu isti obrazac kao u pasošu. Na primjer, ako je u pasošu 03/03/2010, onda datum 2010/03/03 zatražite da ispravite.
  • Zanimanje – napisao sam “Individualni poduzetnik”, od kada sam IP. Takođe tamo možete napisati programera ili freelancer a ne donijeti nema referenci sa posla. Ako pišeš Freelancer, onda sigurno navesti profesiju, na primjer, Product Manager, Programmer, Dizajner i tako dalje. Nemojte pisati “Nezaposleni”, ne volite nezaposlene.
  • Trenutna adresa je adresa na kojoj stvarno živite u Rusiji, sa by index.
  • Stalna adresa – adresa stanovanja u Rusiji, sa indeksom. Ako podudara se sa trenutnom adresom, a zatim stavite crticu. Usput, ako imate otvoren račun u banci u Moskvi, onda adresa prebivališta mora biti u Moskvi, inače će uhapsiti.
  • Putovanje – napišite ime avio kompanije. Na primjer, Aeroflot. Broj leta treba biti naveden samo iz Rusije do Tajlanda.
  • Trajanje predloženog boravka – dužina boravka u Tajlandu. Pišemo u ovom obliku: “65 dana”. Tako je: broj i “dani”.
  • Datum prethodne posjete Tajlandu – morate navesti točne datume kada ste poslednji put bili na Tajlandu, na primer 01.06.2018-30.06.2018.
  • Zemlje za koje važi putni dokument – pišemo SVE ZEMLJE.
  • Predložena adresa u Tajlandu – potrebna je adresa u Tajlandu fill out. Pišemo indeks i adresu hotela, telefon. Ime hotela nije need to.
  • Ime i adresa lokalnog garanta – mora biti popunjena. Ime, adresa i telefonski broj rođaka ili kontakt osobe na Vaš rodni grad (gdje imate adresu za registraciju) koji ne putuje sa vama.
  • Garant u Tajlandu – garant u Tajlandu, nužno fill out. Ime hotela, poštanski broj, adresa, telefon.
  • Datum – datum podnošenja dokumenata. Ovo je važno!
  • SVE prazne kolone stavljaju crtice, osim srednjeg imena.

Za djecu

  • Bračni status – stavite crticu.
  • Zanimanje – za djecu predškolske djece pišemo dijete. Za učenike – Učenik i tačno FULL škola ili samo škola br.
  • Imena, datumi i mjesta rođenja maloljetne djece prateći. Ako nije popunjen, stavite crticu.

Možete popuniti obrazac i odštampati ga u kopiji centar na trgu Bolshaya Sukharevskaya, 16 / 18s1. Cost of 55r. Povratak sa pretvorenim upitnikom je dozvoljen. Kaže se ispunio je interval naveden u elektronskom redu, ali zapravo moguće u bilo koje vrijeme do 12, samo treba pregovarati s onima koji već stoje u elektronskom redu koji treba propustiti.

Primjer popunjavanja upitnikaPrimjer popunjavanja upitnika

Primer popunjavanja upitnika

U kom redosledu se nalaze dokumenti

Bolje je to uraditi zato što se svađaju. Redoslijed dokumenata uložio u pasoš, set za svaku osobu. Svi dokumenti se odmah provjeravaju nakon podnošenja.

– Konzularna taksa od 40 dolara. – Popis poziva (registracija) – Upitnik sa zalijepljenom fotografijom – kopija prve stranice stranca Pasoši – Pomoć Banke ili Dokumenti sponzorstva – Pomoć sa rad (ako je navedeno da radite) – E-karta – Rezervacija smještaja

Za vizu u Moskvi ili u Laosu / Maleziji

Hajde da izračunamo koliko je viza izdata u Moskvi osoba, ako živite u Moskvi ili u blizini. Konzularna taksa 40 USD se ne uzima u obzir, on je uvijek tu i svugdje isti.

– 4 putovanja metroom – 200 rubalja – Fare u Moskvu

Ukupno ispada da će jedna ulazna viza u Moskvi koštati prilično malo, a troškovi rastu sa vašom udaljenosti od Moskva

Ako imaš vizu u Laosu, onda, prvo, moraš potrošiti dva dana na putu (i vrijeme = novac), drugo, cijena će biti: Noćenje u hotelu 500-1000 baht, i transfer autobusom nazad i naprijed 1500-2000 baht (skuplji avionom), to jest, negdje 3000-5000 bahta u zavisnosti od stepena udobnosti što vam je potrebno na ovom putovanju.

Po mom mišljenju, uprkos dodatnim dokumentima Moskvi je potrebna viza da bi bila lakša / jeftinija, ako ste stanovnik Moskve ili regiona.

P.S. Jednostavna pitanja su postala česta. Pre nego što pitam pažljivo pročitajte cijeli post, u njemu 99% odgovora na vaš pitanja Ako je odgovor na post, neću odgovoriti na njega komentara, poštujem moje vreme, pročitaj post.

Life hacking 1 – kako kupiti dobro osiguranje

Odabir osiguranja sada je nerealno teško, stoga, da svima pomognemo putnici, ocenjujem. Da biste to uradili, stalno pratite na forumima, studiram ugovore o osiguranju i koristim osiguranje sam.

Insurance Rating

Life hacking 2 – kako pronaći hotel 20% jeftinije

Prvo izaberite hotel na Booking. Imaju dobru bazu ponude, ali cijene NISU najbolje! Isti hotel je često moguć pronaći 20% jeftinije u drugim sistemima putem usluge RoomGuru.

Hoteli s popustom

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: