Viza za Tajland u Maleziji Kuala lumpur

Ruski državljanin ima sreće – ako mu je potrebna viza za Tajland, On ima veliki izbor načina kako i gdje da to radi. Obo sve ove sorte možete pročitati ovdje: Visa za Tajland ili kako dugo živjeti ovdje. Jedan od popularnih izbora je putovanje. od Tajlanda do Malezije da biste vidjeli zemlju i vizu to do.

U ovom članku ću detaljnije ispričati kako se tajlandski uradi. viza u Maleziji (u Kuala Lumpuru), na osnovu vlastitog iskustva. Ovdje je naš srećnik bio i ruski (ukrajinski i beloruski) – prilikom ulaska u Maleziju dobijamo samo pečat od 30 dana i Tiho prelazite granicu bez malezijske vize. By Dolazak samo treba popuniti migracionu karticu.

Sadržaj članka

  • 1 Registracija tajlandske vize u Kuala Lumpuru
    • 1.1 Visa i konzularni sati
    • 1.2 Lista dokumenata za tajlandsku vizu
    • 1.3 Kako popuniti obrazac zahtjeva za vizu
    • 1.4 Proces podnošenja zahtjeva za vizu
    • 1.5 Kako doći do konzulata Tajlanda
    • 1.6 Stvarna cijena vize
  • 2 Gdje jesti jeftino i ukusno u Kuala Lumpuru
  • 3 Registracija vize u Penangu
  • 4 Gdje odsjesti u Kuala Lumpuru
  • 5 Na karti

Registracija tajlandske vize u Kuala Lumpuru

Jednom u Kuala Lumpuru, zategnuli su vijke i nisu izdali turističke vize, tako da su svi išli u Penang, i to Malezija, ostrvo, i letovi iz Tajlanda. Ali od kraja 2017. godine , viza u Kualeu se ponovo može dobiti. Da, potrebno mu je više nego u Laosu, ali su prilično realni.

Trošak vize i vrijeme konzulata

Od 6. februara 2019. morate se prijaviti putem interneta (na samom dnu link) na prijem u konzulatu. Od kada je upravo uveden, Ne mogu da kažem kako će funkcionisati i da li će neka oni bez elektronskog reda.

Konzularna taksa: 150 RM za turistička viza za jedan ulaz.

Možete podnijeti zahtjev za vizu u tajlandskom konzulatu od 09:30 do 11:30 Možete preuzeti vizu narednog radnog dana od 14:30 do 16:30

Dokumente možete dostaviti do 10, ako ne i tokom vrhunca sezone – Ne bi trebalo da postoji red. U vrhuncu sezone, bolje je doći do 9, ne kasnije. Da, mnogi ljudi pišu, kažu, red je mali, nemojte rano, ali u januaru je bio takav slučaj: u 9.40 su gotovi. A onda, nedaleko od ulaza, taksista će vam ponuditi check in line za sutra za 100 RM.

Glavna stvar je da uđemo unutra pre 11:30, a onda ćemo ići dokumentima do poslednje osobe. Općenito za redove viza ne, samo dođite do određenog intervala.

Turistička viza za jednokratni boravak ukupno 3 mjeseca. Daje se prvo za 60 dana, i još 30 dana se može produžiti do Tajland sam. Produžetak košta 1900 bahta.

Kada planirate svoju posjetu Maleziji, provjerite radno vrijeme, i što je najvažnije, dane rad njegovog konzulata (službeni praznici). Imajte na umu da je njihova tradicionalni praznici se ne podudaraju uvijek sa našim i uobičajenim radni dan može biti vikend (ili čak dugačak) vikendom), a onda bi trebali biti na zatvorenim vratima konzulata nekoliko dana.

Način rada tajlandskog konzulata u MalezijiNačin rada tajlandskog konzulata u Maleziji

Način rada tajlandskog konzulata u Maleziji

Lista dokumenata za tajlandsku vizu

Evo liste dokumenata i kontrolne liste sa sajta tajlandskog konzulata u Malezija. Pošaljite sve liste.

Pomoć od posla i izvadak iz banke nisu potrebni. Svaki član porodice mora izvršiti kompletan popis navedenih dokumenata ispod. Ako dijete ima svoj zagran, onda su dokumenti isti.

  • Pasoš, koji važi 6 uzastopnih meseci.
  • Fotokopija prve stranice pasoša (to možete učiniti nasuprot konzulata).
  • 1 fotografija 4 × 6 ili 3×4 (uključujući i uneseno dijete u pasošu).
  • Prijava za vizu i kontrolnu listu. Potrebno je preuzeti sa web stranice konzulata i print (oboje). U ekstremnom slučaju, možete kupiti za 2 RM u hotelu nasuprot svakom komadu papira. Bez njih neće biti dozvoljeno da uđu konzulat. Fotokopije se mogu praviti i štampati. iz flash drive / email-a ako ste zaboravili.
  • Štampajte karte do i iz Tajlanda. Obe karte! Kažu roll neplaćeni oklop koji čine svoj put kao potvrđeno. Kao opciju, kupite ulaznicu po stopi povrata, kao što je Economy Premium FLEX kompanije Aeroflot. Plaćanje na njega Vraća se u potpunosti u roku od 10-20 dana.
  • Ugovor za stanovanje u Tajlandu, ako živite u kući ili apartmani. Takođe, za svaki slučaj, možete uzeti kopiju pasoša. vlasnik. Ili otkažite rezervaciju putem rezervacije. Tako kao Rezervacija vam omogućava da rezervišete maksimalno 30 dana, onda vam je potrebno će napraviti 2 ili 3 oklopa da bi zatvorili sve dane boravka Tajland. Svi članovi porodice koji su sa vama trebaju biti uključeni u rezervaciju. podnosi zahtjev za vizu.
  • 150 RM u gotovini, bez bankovnih kartica.

Kako popuniti formular za vizu

Upitnik sa obrascima u pdf formatu. Može popuniti pravo na zatim ga odštampajte. Primjer popunjavanja obrasca zahtjeva za vizu Tajland možete pogledati ovdje.

Stavke koje mogu izazvati zabunu:

Nekadašnje ime (djevojačko prezime) – nije potrebno pisati.

Nacionalnost – napiši Rusku Federaciju.

Nacionalnost po rođenju – pišemo Rusku Federaciju ili SSSR u šta god se rodi

Zanimanje – bolje je napisati nešto poput menadžera ili slobodnjaka. Za svaki slučaj, jer nezaposleni nisu uvijek voljeni.

Izdati – ne pišite policijskoj upravi, FMS-u i bilo kojoj drugoj neshvatljivoj sranje, samo napiši Rusiju, tvoj grad.

Sadašnja adresa – obično svi pišu adresu u Rusiji.

Ime i adresa lokalnog garanta – kao i za vizu u Moskvi, kontakt svakog rođaka.

Garant na Tajlandu je adresa hotela Tajland.

U svakom slučaju, na licu mjesta možete popuniti ostatak i popraviti nešto.

Proces podnošenja zahtjeva za vizu

Na kontrolnom punktu predstavite svoj pasoš, svoje podatke zapišite, uzmite obrazac zahtjeva za vizu i idite na glavna zgrada. Na ulazu dobijate kupone za ulaznice u mašini the queue. Do dolaska na red, popunite prijavni obrazac, ako to niste učinili kod kuće, i poslušno čekati da vaš broj ne bude će se prikazati na ploči koja pokazuje na koji prozor treba ići.

Unutar Tajlandskog konzulata - čeka se redUnutar Tajlandskog konzulata - čeka se red

Unutar tajlandskog konzulata – čeka u redu

Upravo sam prihvatio dokumente, ništa nije traženo, ništa nisu tražili dodatni novac, samo su izdali karte za koje sutradan sam bezbedno primio svoje pasoše viza.

Red za vizu traje 15 minutaRed za vizu traje 15 minuta

Red za vizu traje 15 minuta

Kako doći do konzulata Tajlanda

Ambasada i konzulat Tajlanda u Kuala Lumpuru se nalazi na Adresa: 206 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur.

Transportna mreža u Kuala Lumpuru je veoma dobro razvijena, i Ambasada se nalazi u centru grada, pa do nje dolazi nijedna tačka nije teška. Najpogodniji način da nastavite Stanica metroa Ampang Park, iza KLCC (zelena linija Kelana Jaua Line). Ako odete u Uber ili Grabtaxi, samo pokazati vozaču taksija adresu.

Od čvora Jalan Ampang do Jalan Tun Razak na istoku oko 500m, idite lijevo, prođite kroz Francusku ambasadu, Autosalon Volkswagen, nakon čega slijedi Salon automobila Rozel, policijski štand i odmah iza njega je siva rešetkasta kapija i znak koji kaže da ste vi stigao do konzularnog odjela Ambasade Tajlanda. S druge strane ceste, dalje u pokretu – Holiday Villa Hotel.

Salon Volkswagen i Rozel ispred konzulata TajlandaSalon Volkswagen i Rozel ispred konzulata Tajlanda

Salon Volkswagen i Rozel ispred konzulata Tajlanda

Stvarna cijena vize

Ima smisla izračunati troškove cijelog putovanja Malezija – let, smeštaj, hrana, nepredviđeni troškovi. Evo nekoliko brojeva, kao što sam i učinio:

– Odletite u Maleziju od AirAsia, Bangkok – Kuala Lumpur i nazad – oko 4000 bahta po osobi. Možda je jeftinije zaliha – Hotelski smještaj u Kuala Lumpuru – oko 1.500 bahta u dan Postoje jeftinije, ali tamo sve može biti zastrašujuće. – Hrana na 100 bahta i za jedno jelo, ako jedete po jeftinim cijenama kafići.

Totalno, moji troškovi za transport tela i za njihovo odlaganje 4 dana u Maleziji, iznosio je – 10.000 bahta. Samo ako letite za dan samo za vizu, biće manje. Ali bio sam zainteresovan i po gradu.

Zašto je vredno napraviti tajlandsku vizu Malezija:

– Živiš na Tajlandu na granici sa Malezijom. – Odletite Malezija vas je koštala vrlo jeftine, na primjer, kupili su ulaznice za Phuket – Dionice Kuala Lumpura. – Hoćeš da vidiš Kuala Lumpur.

Gdje jesti jeftino i ukusno u Kuala Lumpuru

Ako čitate ovaj članak, onda ćete najvjerovatnije ići Tajska viza, što znači da ćete proći pored tržnog centra Ampang Park, koji se nalazi odmah pored istoimenog metroa. Takođe Također je 5 minuta hoda od Petronas Twin Towers (Petronas Tower) ili sa stanice KLCC, što je zapravo ista stvar.

Na trećem katu tržnog centra Ampang Park nalazi se dobro mjesto za hranu, gde možete jesti jeftino i ukusno. Radi, međutim, samo nekoliko sati do 18:00. Sud za hranu je veliki broj mini kafića na istom trgu, kao što se dešava u Rusiji shopping centre. Cijene za Maleziju su vrlo dobre – 4-8 RM per porcija.

Shopping centar Ampang ParkShopping centar Ampang Park

Trgovački centar Ampang Park

Hrana u Ampang Park Shopping CentruHrana u Ampang Park Shopping Centru

Restoran za hranu u Ampang Park Shopping Centru

Mnoge različite vrste hraneMnoge različite vrste hrane

Mnogo različitih vrsta hrane

Registracija viza u Penangu

Zasebna stavka. Viza se još uvijek može izdati u Penangu, također Malezija. Obično putuju od putničke agencije do vizarskog kopna, ispada brže i ponekad jeftinije nego u Kuala Lumpuru. Ali ovde moramo pogledati cijene za avionske karte za usporedbu.

Cost of

Vizaran vrijedi – 3.800 bahta (putovanje na dva mini-autobusa, hotel, doručak, kava / čaj cijeli dan, večera, doručak i večera) Cijena vize – 1500 baht

200 bahta – ne idi u ambasadu, a viza će biti donesena u hotel 100 baht – ulaz u Maleziju 200 baht – foto 200 baht – ala bribe carinski službenik za to nije provjerio potrebnu svotu novca odlazak

Ukupno: 6000 baht / osoba

Lista dokumenata

– Pasoš sa emigracionom karticom – 2 fotografije 3.5 * 4.5 (možete se slikati u hotelu + 200 bahta / osoba) – Letovi do polazak iz Tajlanda u bilo koju zemlju – Ugovor o najmu apartmana, gdje svaka osoba koja prima vizu je navedena (ne znam za djecu Moram li da ih navedem) Čuo sam da su u drugim gradovima tražili skeniranje Stanodavac ID vašeg stana.

Takođe želim svima da kažem, proverite datum pečata direktno na granica. Carinski službenik može nenamjerno staviti na 1 mjesec, umesto 2. Ali onda će u lokalnom tajlandskom imigrantu biti moguće takođe tačno.

Adresa tajlandskog konzulata u Maleziji je Penang (upravo u slučaj): Ne. 1, Jalan Tunku Abdul Rahman, 10350 Penang.

Gdje odsjesti u Kuala Lumpuru

  • Somerset kuala lumpur Viza za Tajland u Maleziji Kuala lumpur
  • Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur Viza za Tajland u Maleziji Kuala lumpur
  • Ambasador Row Hotel Suites Viza za Tajland u Maleziji Kuala lumpur

Ne zaboravite da provjerite popuste na Roomguru servis gdje možete pogledajte cene za isti hotel u različitim sistemima rezervacije. Na primjeru gore navedenih hotela:

  • Somerset kuala lumpur Viza za Tajland u Maleziji Kuala lumpur
  • Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur Viza za Tajland u Maleziji Kuala lumpur
  • Ambasador Row Hotel Suites Viza za Tajland u Maleziji Kuala lumpur

Na mapi

Life hacking 1 – kako kupiti dobro osiguranje

Odabir osiguranja sada je nerealno teško, stoga, da svima pomognemo putnici, ocenjujem. Da biste to uradili, stalno pratite na forumima, studiram ugovore o osiguranju i koristim osiguranje sam.

Insurance Rating

Life hacking 2 – kako pronaći hotel 20% jeftinije

Prvo izaberite hotel na Booking. Imaju dobru bazu ponude, ali cijene NISU najbolje! Isti hotel je često moguć pronaći 20% jeftinije u drugim sistemima putem usluge RoomGuru.

Hoteli s popustom

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: