Visa za Laos za Rusa – ako idete na period više od 15 dana

Ukratko, odgovoriti na pitanje da li vam je potrebna viza za Laos, odgovor hoće – ne. Ali pročitajte detalje dalje.

Oštra želja da poseti Laos ako se uklopi u okvire 15 dana, ne zahtijeva od vas da podnesete zahtjev za vizu. Ovo pravilo se primjenjuje od septembra 2007. godine i odnosi se na sve građane Ruske Federacije. Sve što trebate da posjetite ovu zemlju je da je imate u rukama. međunarodni pasoš sa standardnim datumom isteka – ne manje od pola godine. Ovaj termin se računa od datuma navodnog ulazak u zemlju. Međutim, graničari mogu zahtijevati potvrda rezervacije hotela ili prezentacije povratka ulaznice.

Sadržaj članka

  • 1 Visa za Laos
  • 2 Proširenje vize za Laos
  • 3 Lao ambasada u Moskvi

Visa za laos

Ako je posjeta zemlji predviđen za duže vrijeme (više od 15 dana bez viza), morate podnijeti zahtjev za vizu. To se mora uraditi unapred, na primer, u ambasadi Laosa u isto u Moskvi ili bilo kojoj drugoj ambasadi na teritoriji Države u blizini Laosa.

Za dobijanje vize potrebno je da obezbedite sledeće Dokumenti: – Važeći međunarodni pasoš; – dvije fotografije u boji veličina 4×6 cm (pogodna, međutim, i crna i bijela); – dva upitnika, popunjena isključivo na engleskom jeziku.

Dokumenti dostavljeni ambasadi mogu se podneti lično najviše preko posrednika ili preko operatera putničke agencije (govorimo o ambasadi Laosa u Moskvi). Dokumenti kao iu svim javnim institucijama, od strane radnika dana ujutro od 9.00 do 12 dana.

Standardno vrijeme za vizu za posjetu Laos je tri radna dana. Po želji se može smanjiti tri puta – do jednog dana, plaćajući odgovarajući iznos za to.

Dakle, ako je cijena vize za period od 3 radnika dana je $ 20, zatim trošak hitnog čišćenja – 40 dolara. Sa ovo, plaćanje se vrši direktno u ambasadi i samo unovčite nas.

Period važenja turističke vize je 60 dana, i boravak u zemlji zavisi od podataka koje ste naveli u upitniku, ali ne više od mjesec dana. To se odnosi na početni dizajn. viza

Produženje vize za Laos

Međutim, viza se može produžiti i biti već na teritoriji Laosa, i dva puta (svaki put 15 dana). Od kraja akcije prethodna viza, valjanost novog počinje. Similar service Odjel za imigraciju u Vientianu. To će koštati 30 dolara. Za produženje vize morate ispuniti odgovarajući obrazac. i daju jednu veličinu fotografije 4×6 cm.

Ambasada Laosa u Moskvi

Više nema zvanične web stranice Ambasade Laosa u Moskvi. I to to jest, praktično nije sadržavalo informacije.

Adresa: Moskva, ul. Nikitskaya, 18 Telefoni: +7 (495) 697‑14-54, +7 (495) 690-25-60

Način rada: od 9 do 16 od ponedjeljka do petka, pauza od 13 do 14.

Life hacking 1 – kako kupiti dobro osiguranje

Odabir osiguranja sada je nerealno teško, stoga, da svima pomognemo putnici, ocenjujem. Da biste to uradili, stalno pratite na forumima, studiram ugovore o osiguranju i koristim osiguranje sam.

Insurance Rating

Life hacking 2 – kako pronaći hotel 20% jeftinije

Prvo izaberite hotel na Booking. Imaju dobru bazu ponude, ali cijene NISU najbolje! Isti hotel je često moguć pronaći 20% jeftinije u drugim sistemima putem usluge RoomGuru.

Hoteli s popustom

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: