Kako produžiti vizu u Tajlandu na primjeru Samuija imigrant

Jedan od najlakših viznih procedura u Tajlandu je proširenje jednokratna ili dvostruka viza za jedan mjesec. Sve se radi lako i ne zahteva nikakvu posebnu pripremu, ali kratko Reći ću ovaj proces na Samuiju (u drugim gradovima sve će biti veoma izgleda). A ako još uvek ne znate ništa o vizama, onda prvo Pročitajte članak Sve o vizama u Tajlandu. I podsećam vas da imamo lično smo sastavili katalog kuća na Samuiju, gdje ih je više od 80 kuće sa mapom i fotografijom, za kratko vrijeme u potrazi za kućom, hotelom Možete preuzeti preko RoomGuru-a, a mi takođe imamo svoje detaljne pregled najboljih hotela u Samui.

Pečat na 30 dana se produžava na isti način.

Sadržaj članka

  • 1 Osnovne informacije o obnavljanju
    • 1.1 Radno vreme
    • 1.2 Potrebni dokumenti
    • 1.3 Troškovi obnove
    • 1.4 Proces aplikacije
    • 1.5 Primer popunjavanja upitnika
    • 1.6 Primer popunjavanja upitnika
    • 1.7 Kada treba podnijeti zahtjev za obnovu
  • 2 Proširenje vize za djecu
  • 3 Produžetak pečata od 30 dana
  • 4 Kako doći do Samuija

Osnovne informacije o obnavljanju

Viza se može produžiti za 30 dana, čime se dobija 60 + 30.

Također na kraju vize, to jest, na kraju 90 dana, viza može biti produžiti još 7 dana.

Radno vrijeme

Samui Imigracioni ured je otvoren od 8.30 do 16.30 sati, sa Od ponedjeljka do petka (osim praznika). Pauza od 12 do 13 sati

Potrebni dokumenti

  • Pasoš sa imigracionom karticom.
  • Kopija pasoša glavne stranice i viza.
  • Popunjen obrazac za prijavu
  • Foto 4×6 ili 3×4 (možete to učiniti na istom mjestu kao i fotokopija zarana).
  • Morate navesti adresu u formi u kojoj živite.

Negde u 2016. došlo je do informacija da su počele da zahtevaju više jedan dokument – ugovor za iznajmljivanje stanova. Koliko ja razumem, to se dešava. ne svuda i povremeno. Sada se vize produžavaju bez njega, ali mogu i ponovo počinju da traže, ne isključujem. Pročitajte najnovije recenzije ispod, tamo samo pišem trenutnu situaciju.

Samui još nije obavezan (decembar 2017.), Phuket je moj proširena i takođe nije bila potrebna (februar 2017).

Troškovi obnove

1900 bahta po osobi, u 30 dana, u 7 dana.

Proces prijave

Dolazite na mjesto, idite na drugi kat, uzmite prazan obrazac za prijavu, popunite ga (olovka i primeri punjenja jesti ispred). Zatim se proveravaju vaši dokumenti, nakon čega vi dati ga i za 5-10 minuta sve je spremno. Kao opciju, uzmite profil kući i popuni se, a onda opet dođi.

Prvo morate napraviti kopiju pasoša, imigracije kartice i stranice sa vizom, kao i fotografije, ako nisu. Na ulazu u imigraciji možete učiniti sve to – 2 fotografije 100 bahta (fotkayut glupo na iphone), za fotokopiju od 5-10 bahta. Fotografije će se morati držati popunjen upitnik nakon provjere dokumenata.

Služi lično.

Imigraciona kancelarija u SamuijuImigraciona kancelarija u Samuiju

Samui Imigracioni ured

Primer popunjavanja upitnika

Polja u upitniku koja mogu zbuniti:

vrsta vize: vrsta vize, obično turistička (turistička) kartica dolaska / odlaska: broj u vašoj imigracionoj kartici (vi popunjen je u avionu) period – dani: produženje 30 dana razlog za produženje: razlog za produženje, ukazao sam na odmor adresa u Tajlandu: ime vašeg hotela ili sela je dovoljno (u principu, možete napisati ono što je pored vas, ako ne zna vaš) ovu aplikaciju piše: ko ispunjava, navedite svoje ime i prezime adresu, put, tambon: lijevo prazno

Kako popuniti obrazac za obnovuKako popuniti obrazac za obnovu

Kako popuniti obrazac za obnovu

Primer popunjavanja upitnika

Jednom su tražili da popune upitnik. Ali na kraju 2017 nije potrebna. U svakom slučaju, ostavljen ovde, nikad se ne zna.

U nastavku je prikazan primjer popunjavanja upitnika, ali možete ga vidjeti i na licu mesta u emigraciji.

img_4686-jpgimg_4686-jpg

img_4685-jpgimg_4685-jpg

img_4684-jpgimg_4684-jpg

Kada se prijaviti za obnovu

Postoje informacije da vizu možete produžiti samo 30 dana ranije kraj vize, ali ja nemam njenu potvrdu. Takodje informacije koje se mogu obnoviti odmah po dolasku. Verovatno zavisi od specifične imigracije. Da budem siguran, a ne vožnja do 2 puta, produženje drugog mjeseca boravka u Tajland.

Glavno je da ne istekne, inače ćete morati da platite kaznu od 500 bahta u ako ne, viza će se uopšte obnoviti i prisiliti vas da napustite zemlju u roku od 7 dana. Pročitajte i slično.

Koji je vaš poslednji dan, možete saznati gledanjem pasoš Na aerodromu, stavite pečat sa brojem, ovo je zadnji dan (uključivo) Imajte na umu da od trenutka dolaska ići najviše 60 dana, a ne 2 mjeseca.

Produženje vize za djecu

Kada sam postavio post o dobivanju tajlandske vize u Moskvi, ja napisao je da nije učinio Egora vizom i da će letjeti po pečatu. Onda unutra komentari se postavilo pitanje, prekomerni boravak za djecu mlađu od 14 godina je nije kažnjivo kršenje ili to uopšte nije prekršaj? Tako je Imigranti na Samui Ponekad čak i pasoši djece ne preuzimaju ekstenzija! Donosite pasoš i novac, a kažu da djeca ne potrebno (prisutno u ovoj situaciji). Nakon tog vremena, opet sam Egor je došao na Tajland i na isti način prema pečatu. Over over at nije platio odlazak.

Ali! Uprkos činjenici da vam ne naplaćuju kaznu na odlasku, idemo izveštava da u prisustvu prekomernog boravka u pasošima dece, jesu Nakon toga, oni mogu odbiti izdavanje tajlandske vize. Bar u Moskva, takav slučaj je bio. Zato odlučite sami.

Produženje od 30 dana

Odvojeno, dodaću i proširenje pečata, a onda pitaju. Besplatan pečat koji ste stavili na aerodrom kada ste prvi na ulazu u zemlju (ili na kopnenu granicu), tačno 30 djela dana Možete ga proširiti na sličan način, ali samo na 7 dana. Također vrijedi 1900 bahta.

Nema 30 dana za obnovu! Bilo je razgovora, i mnogo Infa sajtovi su se pojavili u vezi ovoga, ali to nije potvrđeno.

Kako doći do Samui

Imigrant je u Maenam. Vožnja duž kružne raskrsnice put, onda morate skrenuti na kratki put za Lamai, i tamo Odmah na sve strane znakovi, ispod fotografije jednog od njih.

Uz Lamai možete ići najkraćim putem – prekrasan pogled i mnogo je bolji prsten (tiši, pokret Miran i pristojan pogled na plaže.

Okreni se emigrancuOkreni se emigrancu

Obrati se imigraciji

Life hacking 1 – kako kupiti dobro osiguranje

Odabir osiguranja sada je nerealno teško, stoga, da svima pomognemo putnici, ocenjujem. Da biste to uradili, stalno pratite na forumima, studiram ugovore o osiguranju i koristim osiguranje sam.

Insurance Rating

Life hacking 2 – kako pronaći hotel 20% jeftinije

Prvo izaberite hotel na Booking. Imaju dobru bazu ponude, ali cijene NISU najbolje! Isti hotel je često moguć pronaći 20% jeftinije u drugim sistemima putem usluge RoomGuru.

Hoteli s popustom

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: