Gdje ići umjesto Tajlanda, alternativa?

Verovatno svi već znaju o pooštravanju pravila za ulazak na Tajland. Tačnije, ova pravila su uvijek bila (ili dio njih), samo nitko poštuje. Dakle, ukinute su granične rane (možete samo 1 pečat doći na aerodrom), a kada prolazi granicu poželjno je imati 20 hiljada bahta po osobi (ili 40 hiljada po porodici). Takođe razgovaraju da će se poštovati pravilo 90/180, odnosno u zemlji ostati samo 90 dana u pola godine, ali za sada pravi dokaz ovo nije. Može se desiti da i oni mogu da zabrane vize pitanje u susednim državama Tay (takve glasine također idu), i ulaz će biti moguć samo avionom, a ne kopnom. Ali sada 30 dana možete produžiti još 30 dana u emigraciji 1900 bahta, a ne kao prije svega 7 dana.

Prerano je govoriti o tome kako će sve biti (malo kasnije ću ispravljanje njihovih članaka o vizama), ali su osigurani zimari još nije posebno relevantno. Možete to učiniti u Moskvi ili drugo negde, i tiho provedite zimu u Tajlandu, ostavivši se jednom tjedan dana u Maleziju ili na Bali kako bi aktivirali drugi crata.

Međutim, pitanje je odakle još dugo možete ići pola godine se već pojavljuje. Hajde da se svađamo zajedno, vrlo Pitam se ko vidi koje alternative za sebe umjesto toga Tajland

UPDATE. Sve informacije o vizama iz diskusija su dodane ovome. post za praktičnost. I svi pro i kontra pročitani u komentarima ispod. Zapamtite, ovo su samo mišljenja različitih ljudi i vaš utisak Određena zemlja / grad može biti potpuno drugačija.

Gde da pobegnemo od novih pravila?

Gde se može izvući iz novih pravila?

Sadržaj članka

  • 1 Gdje ići bez mnogo priprema
  • 2 Gdje proći kroz boravišnu dozvolu
    • 2.1 Azija
    • 2.2 Evropa
    • 2.3 Amerika

Gdje ići bez mnogo priprema

Tajland je bio dobar (i možda još uvijek dobar) da je tamo bilo moguće živjeti godinama, uzimati jedan po jedan uobičajeno turistička viza (jednokratno ili dvaput), ili čak živuća Pečat od 30 dana, na graničnoj rani. Osim Tajlanda postoji i druge zemlje sa pojednostavljenim ulaskom u vizu.

  • Kambodža Zgodan vizni režim, viza se može kupiti online ili na licu mjesta. Lako se kupuje ne samo turistička viza. za kratko vreme, ali poslovna viza za godinu dana za 300 dolara. By business ne možete se baviti, nije važno. Sve su poslovne vize koji dolazi ovamo dugo vremena.
  • Vijetnam Visa je za 1,3,6 mjeseci vrlo jeftina i vrlo samo preko interneta, a zatim i na licu mjesta putnička agencija.
  • Filipini. Prema longsters, možete živjeti na vizu po dolasku i produžiti do 36 mjeseci, bez napuštanja zemalja Sve obnove će se održati na lokalnom nivou imigracioni ured.
  • Bali. Visa po dolasku za 1 mjesec, ili ako je unaprijed onda za 2 mjeseca. Granične rane su skupe zbog letova, tako da svi dobijaju socijalna viza za šest mjeseci, koja se potom može produžiti na lokalnoj razini kancelarije Takođe, ljudi pronalaze rupe kroz kupovinu radnih viza. Sve što vrijedi za Bali u smislu viza, vrijedi i za drugim otocima Indonezije, zemlja je jedna, samo manje razvijena usluge posrednika, ali negdje ne postoje.
  • Dominikanska Republika. Visa za 60 dana za 25 dolara, živite koliko god želite, na odlasku fino – ko piše 25 dolara, ko – 100. Tada novčani unosi ne utiču na kaznu.
  • Crna Gora Granične rane svakih 30 dana, ali nisu sasvim su legalne, u svakom trenutku mogu biti pritvorene na granici ili uopšte potpuno pokriti ovu radnju.
  • Cyprus Visa se dobija putem interneta na jedan dan, ali možete žive samo 90 dana u pola godine, što nije dugotrajan boravak pulls.
  • Evropske zemlje. Na šengenskoj turističkoj vizi možete пробыть только 90 дней раз в полгода.

Куда поехать через ВНЖ

Ipak, boravišna dozvola je slična emigraciji, a ne hibernaciji ili putovanju, jer troškovi sami pribavljanja boravišne dozvole mogu biti uporedivi sa trošak zimovanja u Tae-u i, na prijateljski način, uopšte nije alternativa Tajland Štaviše, boravišna dozvola u mnogim slučajevima ne može dati ili ne proširiti, sumnjajući u finansijsku nelikvidnost, nespremnost rade pravi posao ili nešto drugo. Usput, iu Tajlandu Možete se zaglaviti u dobijanju radne vize i organizacije mala preduzeća, postojala bi želja. A ipak, Tajland je tropske zemlje i one zemlje u kojima obično imaju boravišne dozvole, klima ima više hladno

Azija

  • Malezija. Ulazak u zemlju je bez viza 30 dana, ali nije sigurno da će biti moguće mnogo puta ranjavati, pogotovo što je moguće više Trebalo je proširiti marke, ali sada izgleda da više nije. Obično oni koji dolaze ovde dugo vremena, idu na radnu vizu, na studenta (150 hiljada rubalja godišnje), otvorite offshore ili koristite program “Malezija je moj drugi dom.” Za poslednje je potrebno staviti 300.000 Ringit (3 miliona rubalja) na račun, od čega je 240 hiljada moguće u jednoj godini potrošiti na kupnju kuće, proučavati djecu ili lijekove.
  • Turska Za redovnu turističku vizu, maksimalno 90 dana pola godine, potrebna potvrda o prihodu od 500 dolara / mesečno. Boravišna dozvola može dobiti nakon kupovine nekretnine ili otvaranja pravog posla (kratkoročna boravišna dozvola na period od jedne godine, produžava se godišnje) i usvajanje niza birokratskih procedura. Postoji imovina porez Po prijemu boravišne dozvole, morate dostaviti izvod iz banke izračunavanje 300 dolara mjesečno. Dugoročna boravišna dozvola se izdaje nakon 8 godina smještaj je bio zakonski izvor prihoda. Takođe, dozvolu boravka, ili ikamet se može dobiti samo iz turističkog razloga nekretnine / brak / posao / studij. I pola godine. A onda produžiti za još jednu godinu. I tako do 4 puta. Jedino što treba mnogo novca i vremena za prikupljanje dokumenata. Na novac po porodici (2 odrasle osobe + 2 komada) cijena ikameta je bila 1000 USD po osobi pola godine. Ali sledeće proširenje će uopšte biti oko 400 dolara. A Ruski odmah cijele godine izdaje. Ali i troškove treba uzeti u obzir ovjereni prijevodi i ovjeravanje bilo kakvih certifikata, i obavezni lokalno zdravstveno osiguranje.
  • Izrael Samo me nije zanimalo turističko putovanje emigracija. Ako postoje jevrejski korijeni (dovoljno baka i djedova), Možete dobiti državljanstvo dolaskom na aerodrom. Sa premještanje još uvijek će se odobravati za šest mjeseci i slobodni jezici će pružiti. Od ruskog državljanstva nije potrebno odustati.

Europe

  • Crna Gora Pored graničnih rana postoje i drugi načini. Can dođite ovamo tako što ćete dobiti posao (fiktivno, to je jeftinije nego otvoriti preduzeće) i kroz otvaranje kompanije. Otvaranje troškova 300 eura, za dobijanje boravišne dozvole 150 eura, kapital kompanije je minimalan, održavanje kompanije od dvije osobe oko 270 eura mjesečno (porezi + računovođa). Posredničke usluge za dodatno otvaranje preduzeća oko 300 evra, ali sve možete sami.
  • Bugarska Postoji shema za dobijanje boravišne dozvole kroz otvaranje u Bugarskoj predstavništva ruskog LLC preduzeća. Dakle, LLC se otvara u Rusiji (besplatno ili za 6-9 hiljada od posrednika, onda u odsustvu aktivnosti i radnici ne moraju ništa platiti), iu Bugarskoj otvaranje ovog LLC preduzeća. Otvaranje predstavništva ključ u ruke košta 700-1000 eura.
  • Slovenija. Schengen Takođe je moguće otvoriti preduzeće posrednik košta 4200 evra, akcijski kapital + investicije u osnovna sredstva od 10.000 ili 22.500 eura. U prvom slučaju Rok za registraciju je 8 mjeseci, u drugom 2 mjeseca. Sadržaj kompanije ide 400-500 eura / mjesec i više.
  • Latvija Schengen Jedna je od zemalja u kojima bi boravišna dozvola mogla biti dobiti za kupnju stana. Minimalni trošak stanovanja 75 tisuća evra u regionima i 150 hiljada evra u Rigi. Ali prodavnica je skoro prikriveno, podizanje cijene ulaska i ulaska kvota.
  • Litvanija. Schengen Mnoge zemlje to smatraju najjednostavnijim i najjednostavnijim jeftino dobijanje boravišne dozvole kroz otvaranje IP ili kompanije. U slučaju IP-a mora biti registrovana za svaku odraslu osobu. Troškovi otvaranja PI iznosi oko 300 eura, a na račun bi trebalo staviti 3.500 eura (ili jednostavno pokazuje prevedenu pomoć iz vaše banke), plus vam je potrebna ugovor o najmu i vaučer. IP sadržaj od 30 eura / mjesec. Priča se da će procedure biti komplikovane, a sadržaj u formi 30 eura za nulu ne valja. Čvrsto otkinuti i zadržati skuplje, ali i jeftinije nego u drugim zemljama.
  • Czech Republic Schengen Otvaranjem kompanije postalo je mnogo više teže nego ranije. Preduzetnička viza se izdaje sa poteškoćama i samo za pravi posao, to jest, u Češkoj je to nemoguće napraviti firmu ništavnom. Na češkim forumima, ljudi pišu dugo Vize, ako ih dobiju, ne prvi put.
  • Španija Schengen Postoje razne šeme za kretanje ovdje, ali lako za sebe, nisam video. Jedna od opcija je studentska viza, sa naknadno traženje posla, ali nema garancija da sve na kraju work out. Ili je legalizovan, kada vam je potrebno 2-3 godine ilegalno živjeti. Najjednostavnija opcija je bezuslovna viza bez prava na rad. Za to morate imati nekretninu (nezvanično obavezu) i potvrdite prihode iz inostranstva za 25 hiljada evra godišnje 1 osoba, 32 hiljade za 2 i 38 hiljada za porodicu od 3 osobe.
  • Cyprus Već sam pisao o obilasku viza gore, ali ovdje možete imati i boravišnu dozvolu to do. Potreban nam je dugoročni ugovor za iznajmljivanje stana (i bolje vlastitu imovinu), na račun od 25 hiljada eura za porodicu od 3 osobe ljudi (10 hiljada po odrasloj i 5 hiljada po detetu), i bolje više. Prava neće raditi. Odbijanje u boravišnoj dozvoli također nije raritet.

Amerika

  • Čile. Dolaze ovde na vizu za stanarinu ili na vizu za preduzetnike. Prva opcija je najlakša, samo trebate imati prihod od isporuke stanovi za iznajmljivanje u Rusiji, sa zalihama, ili čak sa nečim. Prihod mora biti veći od minimuma za svakog člana porodice, tj. negde oko 500 dolara po osobi.
  • Ekvador. Možete dobiti boravišnu dozvolu na investicionoj vizi, stavljajući 25 hiljada dolara na računu, ili kupiti stan, ili investirati u posao. Posle tri godine – državljanstvo, ako je dijete rođeno – u dvoje.
  • Meksiko Ulazak za Ruse i Ukrajince pola godine e-viza, besplatno. Prema zvaničnom sajtu – primajte E-viza može biti onoliko puta koliko vam je potrebno. Ali postoji u tom trenutku, viza se može dati ne za 180 dana, već za kraći period. By recenzije u osnovi i dalje daju pola godine. I još jedna stvar – elektronska viza se daje onima koji dolaze avionom, to jest, puta za pola godine morate da letite negde.
  • Kanada. Pored turističke vize, postoje i dve popularne šeme. preseljenje Prvi je profesionalna migracija. Postoje zvanični oglasi zanimanja koja su potrebna u Kanadi. Ako trenutno postoji iskustvo u takvoj profesiji, možete podnijeti zahtjev. Doneti odluku na osnovu nagomilanih bodova: obrazovanje, iskustvo rad, nivo znanja engleskog jezika, sastav porodice i tako dalje. Na licu mjesta dolazak na posao ne pomaže, u većini slučajeva moram ponovo da učim. Druga šema, po mom mišljenju, više udobno – ovo je studentska viza. Dođite, učite (trebate engleski ili Franz dobro zna), dobijaš diplomu i onda se smiruješ rad Dok studirate, možete i raditi, ali u malom iznosu hours Glavni troškovi su troškovi obuke (od 10-15 hiljada u godine) i smeštaj, jer tokom studija nećete mnogo zaraditi.

P.S. Informacije se daju ne tvrdeći istinu, već više razmišljanja, to jest, mogu postojati netačnosti i greške, jer, Naravno, nisam imao iskustva sa životom i dobijanjem boravišne dozvole svakoj od ovih zemalja. Sve je sakupljeno iz ličnih iskustava drugih ljudi, u Posebno iz komentara na ovaj članak i recenzije prijatelja. Jednog dana možemo dobiti dozvolu boravka u jednoj od zemalja, i onda ćemo detaljno pokriti sva pitanja na blogu iz ličnog iskustvo.

Life hacking 1 – kako kupiti dobro osiguranje

Odabir osiguranja sada je nerealno teško, stoga, da svima pomognemo putnici, ocenjujem. Da biste to uradili, stalno pratite na forumima, studiram ugovore o osiguranju i koristim osiguranje sam.

Insurance Rating

Life hacking 2 – kako pronaći hotel 20% jeftinije

Prvo izaberite hotel na Booking. Imaju dobru bazu ponude, ali cijene NISU najbolje! Isti hotel je često moguć pronaći 20% jeftinije u drugim sistemima putem usluge RoomGuru.

Hoteli s popustom

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: